Spawn film moet heel anders zijn dan andere superheldenfilms

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 18:00
Een nieuwe film over de beruchte superschurk Spawn moet het superheldengenre doen veranderen. Horrorproducent Jason Blum wil met de film af van het superheldenstigma. Het genre wordt er tegenwoordig namelijk vaak van beschuldigd voorspelbaar te zijn.
Jason Blum, een belangrijk figuur bij de filmstudio Blumhouse, heeft onthuld dat de aankomende Spawn-film een donkerdere en unieke benadering van het superheldengenre zal presenteren. Blumhouse is vooral bekend van horrorfilms en heeft gewerkt aan een breed scala aan projecten, van cultklassiekers tot kaskrakers zoals Halloween. Een adaptatie van Spawn is een uitdagende taak die geduld vereist, zelfs voor een goed gevestigde studio als Blumhouse. Desondanks kunnen fans op zijn minst gerustgesteld zijn door het feit dat de film daadwerkelijk in ontwikkeling is.
Het verhaal van de comic Spawn draait om Al Simmons, een voormalige huurmoordenaar die na zijn dood een deal sluit met de duivel om zijn geliefde vrouw terug te zien. In ruil daarvoor wordt hij gereïncarneerd als Spawn, een demonische krijger met krachten uit de hel. Hij wordt gedwongen om dienst te doen als een Hellspawn, maar probeert zijn verleden te achterhalen. Spawn wordt een anti-held die het opneemt tegen zowel demonische krachten als aardse bedreigingen.

Spawn-film wordt een echte Blumhouse film

Jason Blum maakte tijdens New York Comic Con duidelijk dat Spawn een superheldenfilm met een Blumhouse-randje wordt. "Ja, ik ga de Blumhouse-stijl naar de Spawn-film brengen," liet Blum weten. "Het wordt gedurfd en origineel, waardoor het zich onderscheidt van andere superheldenfilms. Het zal onmiskenbaar de Blumhouse-handtekening dragen in de benadering van het superheldengenre."
Blum hoopt in 2025 een Spawn-film af te kunnen leveren. Naar verluidt speelt Jamie Foxx de rol van Spawn.