Boze fans laat Verstappen helemaal koud: "Ik ga met de beker naar huis"

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 9:30
max verstappen gp verenigde staten 2023 trofeef1698215924
In Austin, Texas mocht Max Verstappen alweer zijn vijftiende overwinning op het podium vieren. Daar werd hij getrakteerd op boegeroep door boze fans, maar dat lijkt de drievoudig wereldkampioen helemaal koud.
Het seizoen van Max Verstappen begint nu echt legendarische vormen aan te nemen. De coureur van Red Bull Racing heeft nu al vijftien Grands Prix gewonnen dit jaar en evenaart daarmee zijn eigen record van 2022 - met nog vier races te gaan. Daarmee heeft hij nu al een recordaantal punten in één seizoen gescoord en als hij nog twee races wint, dan pakt hij ook het record voor het hoogste winstpercentage. Een record dat al 71 jaar overeind staat!
Niet iedereen geniet alleen van de dominantie van de Nederlander. Met name fans van teamgenoot Sergio Perez zijn niet blij met de prestaties van Verstappen, sinds het incident tussen de twee coureurs in Brazilië vorig jaar. Daarvoor werd de wereldkampioen juist onthaald als een held.
Tijdens de podiumceremonie voor de GP van de Verenigde Staten was het opnieuw raak. Toen Verstappen de trofee werd overhandigd, was er flink wat boegeroep te horen van boze fans. Volgens sommigen was dat boegeroep voor de Texaanse gouverneur Greg Abbott, die de trofee overhandigde, maar tijdens het Nederlanse volkslied werd er vervolgens door de fans ‘Checo’ gescandeerd.
In een interview met Viaplay laat Verstappen weten dat het gedrag van de fans hem koud laat. Zelfs als hij wordt uitgefloten op het podium.

“Nee, ik vind het niet vervelend. Uiteindelijk ben ik degene die met de beker naar huis gaat. Prima voor mij!”

Maatregelen in Mexico

Het gedrag in Austin kan al een voorproefje zijn op wat Verstappen kan verwachten in Mexico aankomend weekend. De organisatie van de GP van Mexico voelt de bui al hangen en is daarom een paar weken geleden begonnen met een nieuwe campagne om haat te voorkomen. Onder het motto ‘racepect’ roept de organisatie op om alle coureurs en teams met respect te behandelen.