Microsoft zet extra hard in op games na Activision Blizzard overname

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 17:30
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Activision Blizzard is eindelijk rond. Daarmee is het aantal gamestudio’s dat onder Xbox valt ook enorm toegenomen. Microsoft is niet van plan om die niet te gebruiken en zet extra hard in op gaming.
Met de overname van Activision Blizzard heeft Xbox heel wat studio’s en franchises in handen. Maar daar is dan ook goud geld voor betaald: de overname was ongeveer 69 miljard dollar waard. Volgens Microsoft CEO Satya Nadella gaat die investering het waard zijn.
Het bedrijf is namelijk van plan nog harder in te zetten op gaming, zowel als uitgever als als game-maker. Nadella vertelt Business Insider dat de tijd die mensen aan games besteden steeds groter wordt. Microsoft heeft volgens hem een grote bijdrage te leveren aan de markt voor consumenten.
Zowel de manier waarop games gemaakt worden, als de manier waarop mensen ze spelen verandert flink. Microsoft houdt zich bezig met allerlei verschillende platforms en technologieën, zoals PC, console en cloud gaming. Met Activision Blizzard is Microsoft één van de grootste uitgevers voor al die platforms, bovenop het feit dat ze zelf een platform aanbieden.

Microsoft wil respectvol omgaan met Activision Blizzard

Dat Microsoft flink wil inzetten op games nu het Activision Blizzard in handen heeft, betekent niet dat alle Activision Blizzard franchises ineens terugkomen. Microsoft liet al snel na de overname weten graag oude franchises terug te willen brengen, maar niet op een manier die alleen maar van het geld uit gaat. Studio’s moeten ook echt willen werken met een Activision Blizzard franchise.

Populair Nieuws