Phil Spencer: “Laatste Xbox game te lang geleden”

News
maandag, 31 oktober 2022 om 14:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
In de concurrentiestrijd van console-fabrikanten zijn exclusieve games van levensbelang. PlayStation- en Nintendo-gamers kunnen elk jaar rekenen op een paar mooie titels die nergens anders te spelen zijn. Maar Xbox heeft zo’n titel te lang niet gehad, vindt zelfs Xbox-baas Phil Spencer.
Xbox is eigenaar van heel wat goede studio’s, waarvan een aantal specifiek is gekocht zodat Xbox meer sterke exclusives kon bieden. Maar daar is dit jaar niet heel veel van terechtgekomen. Er zijn in 2022 vooral indie-games, uitbreidingen en re-releases uitgegeven met het Xbox Game Studios-label.
Daar zijn veel fans niet bijzonder blij mee en Phil Spencer geeft in de podcast Same Brain aan dat hij die kritiek heeft gehoord en snapt. “We hebben luid en duidelijk gehoord dat het te lang geleden is sinds we een game hebben verscheept die mensen zouden omschrijven als een grote first-party titel,” vertelt Spencer. Hij geeft aan te kunnen wijzen naar de nasleep van Covid, maar uiteindelijk willen mensen die in een Xbox-console investeren games zien, weet hij.
In dat opzicht verwacht Spencer dat 2023 er beter uit gaat zien. Hij kijkt bijvoorbeeld erg uit naar Bethesda’s Starfield en Redfall. Ook beweert hij dat de gevolgen die Covid heeft gehad voor het productieschema van games inmiddels achter de rug zijn.

Welke Xbox games verschijnen nog in 2022?

Veel van de Xbox games die in 2022 nog verschijnen, komen ook uit op andere platforms. Qua exclusives kunnen we nog uitkijken naar een nieuwe titel van Obsidian genaamd Pentiment. Deze zal uitkomen op 15 november en geeft spelers de taak om een middeleeuwse moord op te lossen.