Xbox wil nog meer game studio's overnemen

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 17:00
xbox met controllerf1632480503
Xbox baas Phil Spencer zegt dat Microsoft nog steeds bezig is met het overnemen van andere game studio's. Hij sprak hierover tijdens een evenement van The Wall Street Journal.
Microsoft is van plan om nog meer studio's te kopen en over te nemen zegt Phil Spencer, de baas van Xbox. Er is alleen niet een doel van een bepaald aantal studio's die voor een bepaalde tijd moeten zijn gekocht. Het bedrijf kijkt gewoon of bedrijven interessant zijn om te kopen en zal dan stappen zetten om de studio's over te nemen.
Hoewel Spencer niets zei over een bepaalde studio waar Microsoft interesse in zou hebben, is de kans groot dat Xbox nog een Japanse studio over zal nemen.
Phil Spencer was laatst op een Japans evenement namelijk erg enthousiast over het Japanse aanbod van Xbox games en wil dit uitbreiden. Een extra Japanse studio zou hierbij goed kunnen helpen.

Al meer overnames in het verleden

Microsoft is al langer bezig met het overnemen van game studio's. Er zijn nu 23 studio's onderdeel van Microsoft. De laatste grote overname was in 2020. Toen nam Microsoft Bethesda en Zenimax over, inclusief alle studio's die onder de uitgevers vallen.
Bij zo'n overname krijgt Microsoft er niet alleen maar een nieuw developer team erbij, maar ook de games die een studio heeft gemaakt. Het kan dus zijn dat we in de toekomst meer Xbox exclusives gaan zien van grote franchises, zoals bijvoorbeeld The Elder Scrolls. Eerder is al bekendgemaakt dat Starfield, de nieuwe IP van Bethesda, exclusief zal uitkomen voor de Xbox Series X en PC.

Populair Nieuws