Xbox wil meer Japanse games toevoegen

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 9:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Tijdens een Xbox Showcase op de Tokyo Game Show kreeg Xbox baas Phil Spencer de hoe belangrijk Japan is voor Xbox. Spencer gaf als antwoord dat het Xbox dagelijks samenwerkt met Japanse game ontwikkelaars om het aanbod van Japanse games op Xbox te vergroten.
Phil Spencer, de baas van Xbox, was in Tokyo voor een Xbox Showcase op de Tokyo Game Show 2021. Shinji Mikami, oprichter van de Japanse game ontwikkelaar Tango Gameworks, had een vraag voor Spencer.
De vraag kwam neer op hoe Xbox kijkt naar de samenwerking met Japanse studio's, waar Tango Gameworks er één van is. Spencer antwoordde dat het een eer is om samen te mogen werken met de Japanse game bedrijven. Volgens Spencer zijn ze bij Xbox dagelijks bezig het aanbod van Japanse games op Xbox te vegroten.

Waarom wil Xbox zo graag Japanse games?

Japan is een belangrijk land voor Xbox. Phil Spencer haalde dit zelfs aan in zijn presentatie. De console is erg populair en de hoeveelheid Xbox gamers blijft daar groeien. Japan is zelfs het land waar het bedrijf momenteel het meest groeit. Spencer merkte ook nog op dat er al meer dan 100 Japanse games beschikbaar zijn via Xbox Game Pass.
Spencer liet ook nog weten dat het doel bij het toevoegen van Japanse games niet alleen is om meer Japanse gamers naar Xbox te halen, maar ook om meer Japanse games door de wereld te verspreiden.
De hele showcase is hieronder te bekijken:

Populair Nieuws