Sony test functie om PS5 screenshots naar je telefoon te sturen

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 17:30
playstation 5 thumbf1624433855
Sony is bezig met een beta-test waarmee gebruikers PS5 screenshots en videoclips kunnen sturen naar hun telefoon. Hiermee kunnen spelers de gemaakte content gemakkelijk via hun telefoon delen op social media.
Sony is een functie aan het testen om screenshots vanaf je PS5 te sturen naar de mobiele versie van de PlayStation-app. De update van de app zal het gemakkelijker maken voor gebruikers om toegang te krijgen tot de gamemedia op hun telefoon. En daardoor kan je het gelijk delen op social media.
De beta-test is voorlopig alleen nog maar beschikbaar in Canada en Japan en laat alleen screenshots en game clips naar je telefoon sturen. Voor de PC zal het nog hetzelfde zijn als eerst en moet je dus een USB-stick gebruiken om het over te kunnen zetten.
De Playstation 5 uploadt automatisch alle opnames naar de app toe en zijn dan veertien dagen beschikbaar. Vanuit de app kan je de beelden dan weer gemakkelijk delen op social media of rechtstreeks naar je PSN-vrienden en partymembers sturen in de app. De video’s die je maakt moeten minder dan drie minuten duren en zijn helaas nog niet beschikbaar in 4K. Als je een microfoon hebt ingeschakeld, dan zal er in de video ook audio zijn van de maker van het filmpje.

Hoe werkt het overzetten?

Om ervoor te zorgen dat de screenshots en video’s die je naar de app wil sturen automatisch worden geüpload, moet de PS5 console gekoppeld zijn aan de PlayStation-app. Daarnaast moet de console in rustmodus blijven en moet je bij de instellingen 'Blijf verbonden met het internet' hebben ingeschakeld. Zodra je dit hebt ingesteld, worden alle ondersteunde screenshots en videoclips vastgelegd door je PS5 console en doorgestuurd. De content kan je later op de app weer vinden in je bibliotheek.

Populair Nieuws