'Ubisoft werkt aan nieuwe Splinter Cell game'

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 16:30
splinter cellf1616753153
Er gaan geruchten rond dat Ubisoft groen licht heeft gegeven voor een nieuwe Tom Clancy’s Splinter Cell. De nog onaangekondigde game zou naar verluidt in de vroege productiefase zitten.
Ubisoft heeft mogelijk groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een nieuwe Splinter Cell game. Als dit gerucht waar blijkt te zijn, zal dit de eerste Splinter Cell game zijn sinds Blacklist uit 2013. Die game kreeg destijds goede recensies, maar werd helaas slecht verkocht. Fans vragen al jaren om een nieuwe Splinter Cell.
In een rapport van VGC wordt er beweerd dat meerdere bronnen hebben vermeld dat de game in een vroege productiefase zit, en dat er mogelijk een kleine kans is dat de game in 2022 aangekondigd zal worden.
Ubisoft had vorig jaar al aangekondigd dat er een Splinter Cell-project kwam, maar veel fans waren toen teleurgesteld dat het om een VR-only titel gaat, in samenwerking met Facebook. Er zijn sinds 2011 ook al wat vage plannen voor een mogelijke film. Alleen heeft Netflix vorig jaar aangekondigd te werken aan een geanimeerde Splinter Cell-serie, waardoor de plannen voor een film waarschijnlijk van tafel zijn.

De studio is misschien al bekend

Er zijn verder geen details vrijgegeven in het rapport over de nieuwe Splinter Cell. Wel wordt er gespeculeerd dat de nieuwe Splinter Cell ontwikkeld zal worden doorr Ubisoft Montreal. Deze studio heeft al wat belangrijke games van de franchise ontwikkeld, waaronder het geprezen Chaos Theory, waardoor het goed mogelijk zal zijn dat dit de studio is die wordt gebruikt. De meest recente game uit 2013 werd niet ontwikkeld door deze studio, maar door Ubisoft Toronto.