Update - Baldur's Gate 3 save-bug op Xbox heeft nu tijdelijke oplossing

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 11:00
baldurs gate 3f1691076360
Sinds een paar weken kunnen spelers op Xbox ook eindelijk aan de slag met Baldur’s Gate 3. Helaas vallen plannen om honderden uren in de game te steken voor veel mensen in het water, omdat saves om onbekende redenen verdwijnen. Er zijn al even geen nieuwe ontwikkelingen over het probleem, maar Xbox werkt er nog steeds aan.

Update - Tijdelijke oplossing voor het probleem

Het is Microsoft nog niet gelukt om het vervelende probleem voor Baldur's Gate 3 op te lossen. In de tussentijd heeft Larian Studios wel een tijdelijke oplossing, zo heeft de ontwikkelaar laten weten via Twitter. Door cross-saves te activeren is het mogelijk om een oude save file op te halen wanneer het probleem toeslaat.
Origineel bericht:
Kort na de Xbox Series X/S-release van Baldur’s Gate 3 bleek dat veel spelers niet daadwerkelijk van de game konden genieten. Het kan namelijk gebeuren dat je saves zomaar weg zijn, een groot probleem voor een RPG waar je makkelijk honderd uur of meer in kan steken. Er zijn al meerdere pogingen gedaan om het op te lossen, maar spelers blijven er last van hebben.
Michael Douse, de Director of Publishing van Larian Studios laat nu via Twitter weten dat er inderdaad nog steeds aan een oplossing wordt gewerkt. Het probleem zit in de firmware van Xbox, dus het is een probleem waarvoor ook Microsoft nodig is. Met de feestdagen hebben er veel mensen vrij, maar wie er aan het werk is, neemt het probleem serieus. Er zouden dagelijks ontwikkelingen zijn.
Niet al te lang geleden was er al een update die aangeprezen werd als een fix voor het probleem, maar die blijkt niet voor iedereen te werken. Douse legt ook even uit hoe dat zit. Het probleem kon bij het testen van de nieuwe update niet meer gereproduceerd worden, waardoor het op dat moment als gefixt beschouwd werd. Maar toen de update eenmaal werd uitgerold, bleken er nog steeds problemen te zijn, iets wat vaker gebeurt, omdat er veel meer spelers zijn dan testers.

Baldur’s Gate 3 komt niet naar Game Pass

Als je Baldur’s Gate 3 op Xbox wil spelen, zul je hem trouwens moeten kopen. De game staat niet op Game Pass en dat gaat in de nabije toekomst ook niet gebeuren. Larian Studios vindt dat de game een product is dat zijn prijs waard is en is dus niet van plan de game op een abonnementsdienst te zetten.
Dit bericht is bijgewerkt op 2 januari 2024.

Populair Nieuws