HBO werkt maar liefst aan drie geanimeerde Game of Thrones spin-offs

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 10:30
emmy nominaties 2019 bekendgemaakt game of thrones breekt record 152780f1616771483
HBO heeft grote plannen om het Game of Thrones-universum steeds verder uit te breiden. Volgens George R.R. Martin zijn er nu zelfs drie geanimeerde spin-offs in de maak.
Op het hoogtepunt was Game of Thrones een wereldwijd fenomeen. De serie werd alleen niet bepaald goed afgesloten met een zeer tegenvallend laatste seizoen. HBO wil de magie en het succes van Game of Thrones weer hercreëren met een reeks aan spin-off series.
Zo is HBO vorig jaar gekomen met House of the Dragon en daar is nu al het derde seizoen voor bevestigd - voordat het tweede seizoen pas is begonnen. En dan komt er ook nog eens serie gebaseerd op de avonturen van Dunk en Egg en een show over Jon Snow, al is de toekomst over laatstgenoemde serie onduidelijk.
Maar HBO laat het niet alleen bij live-action projecten. In zijn laatste blogpost onthult George R.R. Martin namelijk dat er maar liefst drie geanimeerde spin-offs in de maak zijn. Het is alleen niet zeker of de shows uiteindelijk op HBO Max zullen verschijnen.

“HBO en ik hebben onze eigen animatieprojecten, die zich afspelen in de wereld van A Song of Ice and Fire. Geen van die projecten is al groen licht gegeven, maar ik denk dat we met een paar ervan dicht in de buurt komen van de volgende stap.”

Anime de nieuwe hype

HBO zou niet de enige zijn met geanimeerde films en series. Met name Netflix zet al jaren flink in op anime. Zo is de streamingdienst onder andere gekomen met twee geanimeerde films die zich afspelen in de wereld van The Witcher. En George R.R. Martin zelf is een groot fan van Blue Eye Samurai, dat recent groen licht heeft gekregen voor een tweede seizoen.