Xbox en Larian maken fix voor Baldur’s Gate 3 saves

News
woensdag, 13 december 2023 om 16:00
baldurs gate 3 shadowheartf1692620580
Opslaan is belangrijk is een lange RPG, maar in de Xbox-versie van Baldur’s Gate 3 heeft het weinig effect. Veel spelers raken hun saves alsnog kwijt. Een eerdere update die het had moeten verhelpen, blijkt niet effectief, maar er wordt gewerkt aan een permanente oplossing.
Wie na The Game Awards volop aan het genieten was van Baldur’s Gate 3 op Xbox, kwam niet al te later vaak van een koude kermis thuis. Saves die soms goed waren voor tientallen uren gameplay verdwenen om onbekende redenen. Larian liet eerder weten dat een nieuwe Xbox-update het probleem moest verhelpen, maar dat blijkt niet te werken.
Nu bevestigt Larians Director of Publishing, Michael Dowse, dat er aan een nieuwe patch gewerkt wordt die het probleem volledig moet verhelpen. Hij is er optimistisch over dat het gaat werken. Het probleem lijkt redelijk complex te zijn, want een patch voor de game is niet genoeg, dus moet er met Xbox samengewerkt worden.

Xbox heeft tijdelijke oplossing voor Baldur’s Gate 3 saves

Xbox heeft intussen ook laten weten dat er aan een oplossing gewerkt wordt. Bovendien heeft het Xbox Support Twitter-account een stappenplan om het probleem in de tussentijd te vermijden. Het blijkt belangrijk hoe je je game en console afsluit.
Wanneer je stopt met spelen moet je na het opslaan terug naar het Xbox Dashboard en daar kiezen voor “Quit Game” of “Save to Quick Resume”. Vervolgens is het belangrijk dat je je console uitzet, maar niet uit het stopcontact haalt. Xbox hoopt zo snel mogelijk een fix uit te kunnen rollen.