Zelfs de makers van Baldur’s Gate 3 blijven jaren dingen vinden

News
vrijdag, 22 december 2023 om 13:30
baldurs gate 3f1603454349
Baldur’s Gate 3 wordt bijna overal uitgeroepen tot Game of the Year. Zelfs wie het daar niet mee eens is, ontkent niet dat de game een grote prestatie is, al was het maar om hoeveel er te ontdekken is. Zelfs de ontwikkelaars verwachten nog jaren nieuwe dingen te vinden.
Games zitten vaak vol met kleine geheimpjes of verborgen features. Maar vaak weet de ontwikkelaar wel zo ongeveer wat er wel en niet kan in een game. Dat geldt niet voor Baldur’s Gate 3, zo laat narrative designer Lawrence Schick weten aan Inverse.
Volgens Schick duurt het nog jaren voor de onder steen boven is in Baldur’s Gate 3, omdat veel van wat er in de game gebeurt “een aaneenschakeling van onwaarschijnlijke variabelen” is. De game kent veel systemen die allemaal op verschillende manieren op elkaar reageren, dus spelers zullen nog jaren dingen blijven ontdekken.

Baldur’s Gate 3 maker staat versteld van de mogelijkheden

Dat geldt ook voor de ontwikkelaars bij Larian Studios. Volgens Schick staan de makers van de game af en toe versteld van wat er kan gebeuren in Baldur’s Gate 3. Er is al eens geschat dat de game 17.000 eindes heeft, zij het soms met subtiele verschillen. Dat geeft op zich natuurlijk al aan dat het verloop van de game veel kan veranderen afhankelijk van wat de speler doet.
Dat er in Baldur’s Gate 3 dingen voortvloeien uit hoe de game in elkaar steekt en niet altijd bedacht zijn door de ontwikkelaars is niet helemaal uniek. Iets vergelijkbaars is bijvoorbeeld het geval met de Zelda-games Breath of the Wild en Tears of the Kingdom. Het is ook niet ondenkbaar dat het steeds vaker gaat gebeuren.

Populair Nieuws