‘Xbox-top: “Elk scherm is een Xbox”’

News
donderdag, 15 februari 2024 om 11:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Er gaan de laatste tijd veel berichten rond over de toekomst van Xbox. Daar komt vanavond nog meer duidelijkheid over, maar medewerkers van Xbox zijn al ingelicht. Naar verluidt heeft Xbox-topvrouw Sarah Bond het daar uitgebreid gehad over een multiplatform-strategie.
Naar verluidt wil Xbox meer games naar platforms van de concurrent brengen. Titels als Sea of Thieves, Hi-Fi Rush en Pentiment zouden bijvoorbeeld naar Switch en PS5 komen. Er gingen zelfs geruchten dat Xbox zou stoppen met eigen hardware, al klopt dat volgens de laatste berichten niet.
Maar in de toekomst zal Xbox inderdaad een strategie hanteren waarbij er minder nadruk ligt op de Xbox-console. Dat is op te maken uit uitspraken die Sarah Bond gedaan zou hebben tijdens een grote interne vergadering bij Xbox. Verschillende medewerkers vertellen Inverse dat “elk scherm een Xbox is”, volgens Bond.
Er zouden grote ambities zijn om het meest vooraanstaande cross-platform gaming bedrijf te worden. Game Pass is bijvoorbeeld een groot onderdeel van die strategie. Een illustratie waarop Game Pass-hit Palworld op tal van verschillende apparaten getoond werd, zou gebruikt zijn om de nieuwe Xbox-strategie te illustreren.

Xbox komt snel met grote zakelijke update

Wat precies het plan is wordt als het goed is ook snel duidelijk voor de consument. Microsoft komt vanavond (15 februari) met een podcast die de nieuwe strategie opheldert. Deze is te beluisteren vanaf 21.00 uur en is te horen via YouTube en verschillende podcast-diensten.

Populair Nieuws