Xbox Valentijnsgedicht lijkt te hinten naar PS5 en Switch port

News
woensdag, 14 februari 2024 om 17:00
sea of thievesf1707923043
Het is Valentijnsdag en ook Xbox doet daar aan mee. Maar het gedicht van Sea of Thieves lijkt wel heel erg te hinten naar een port voor de PS5 en Nintendo Switch.
Sinds vorige week gaan er veel speculaties dat Xbox bijna een third-party uitgever wordt, met grote exclusives die ook de overstap maken naar de concurrentie. Maar er gaan al veel langer geruchten dat er Xbox games naar de consoles van PlayStation en Nintendo komen.
Eén van de eerste games waar zo’n gerucht over verscheen was Sea of Thieves en daar lijkt nu nog een grote hint voor te zijn. Op het officiële X-kanaal van de game is namelijk een Valentijnsgedicht geplaatst door Xbox, met de volgende tekst:

Rowboats are red,

And sometimes they’re blue,

Other times they’re green,

Occasionally they can be white…

Uiteraard staat Xbox voor groen en blauw is al een lange tijd de klassieke kleur van PlayStation en wordt Nintendo aangeduid met rood. Het gedicht komt op een opvallende tijd rond alle geruchten, waardoor het er nu erg op lijkt dat Sea of Thieves één van de games wordt die zal varen naar de PS5 en Nintendo Switch.

De toekomst van Xbox

Waarschijnlijk zullen we morgen meer duidelijkheid krijgen over de chaotische situatie bij Xbox. Dan wordt namelijk een officiële podcast georganiseerd met Phil Spencer, Xbox-president Sarah Bond en Xbox Game Studios-baas Matt Booty. Zij zullen meer bekend gaan maken rondom de toekomst van Xbox.