Belangrijke Disney-film krijgt grote LEGO-set

News
donderdag, 15 februari 2024 om 11:30
We zien geregeld LEGO-sets gebaseerd op films voorbij komen. Vaak gaat het dan om een recente film, of één die bij een nog springlevende franchise hoort. Nu krijgt een vrij oude, maar heel belangrijke Disney-film een prachtige set.
In 2023 werd Disney 100 jaar oud, iets wat je misschien niet is ontgaan door alle aandacht die Disney er zelf aan besteedde. Hoewel Sneeuwwitje en de zeven dwergen nog niet zó oud is, is de film uit 1937 niet de jongste meer. Toch is het als eerste feature length animatiefilm van Disney nog altijd een geliefd werk en een belangrijk stukje geschiedenis.
Nu wijdt LEGO een grote set aan de film. Via de LEGO Kids-website is een eerste blik te zien op het huisje van de Zeven Dwergen. Dat telt maar liefst 2228 steentjes en is dan ook zowel van buiten als van binnen flink gedetailleerd.
De set is vanzelfsprekend ook ruim voorzien van figuurtjes. Alle zeven dwergen zijn inbegrepen, net als Sneeuwwitje, prins Florian en de boze stiefmoeder in vermomming.

Wanneer verschijnt de Sneeuwwitje LEGO set?

Je kunt de set nog niet bestellen of pre-orderen. Het is momenteel ook nog niet helemaal duidelijk wanneer deze set in de winkel ligt, maar vaak duurt het na een onthulling van een set niet lang voor hij verschijnt. Ook is er nog geen prijs bekend, maar gezien het aantal steentjes zal hij niet goedkoop zijn.