Update - Xbox release Deathloop staat voor de deur

News
donderdag, 15 september 2022 om 12:30
deathloopf1591944355
Het lijkt erop dat één van de grootste games van vorig jaar binnenkort naar Xbox komt. Spelers spotten Deathloop namelijk op het dashboard van de console. Een aankondiging lijkt dan ook vrijwel onvermijdelijk.

Update - Deathloop bevestigd voor Game Pass!

Deathloop komt inderdaad naar Xbox en de release staat ook echt voor de deur. Deze is namelijk al op 20 september, aanstaande dinsdag. De game komt ook naar Xbox Game Pass en PC Game Pass.

Oorspronkelijk bericht

Het is geen verrassing dat Deathloop naar Xbox-consoles komt. De game lanceerde als PS5 console-exclusive, maar dat was altijd een tijdelijke deal. Ondanks dat Xbox nu eigenaar is van Deathloop-ontwikkelaar Bethesda, moest die exclusiviteit gehonoreerd worden.
De deal loopt alleen op zijn einde: hij zou lopen voor een jaar. Aangezien de game verscheen op 14 september 2021 is dat jaar nu voorbij. Een release op Xbox Series X kan dus inderdaad op vrijwel elk moment volgen.
De advertentie op het Xbox-dashboard, die aanspoort om een pre-order te plaatsen, is dan ook waarschijnlijk geen lege belofte. Mogelijk is hij wel te vroeg verschenen, aangezien hij je niet daadwerkelijk naar een pagina in de Xbox store kan brengen. De store heeft namelijk nog geen pagina voor de game.

Wanneer wordt Deathloop voor Xbox Series X onthuld?

Het is momenteel nog even afwachten wanneer Microsoft daadwerkelijk een releasedatum voor Deathloop gaat onthullen. Het is alleen wel goed mogelijk dat dat snel gebeurt, want het bedrijf houdt dit weekend een presentatie tijdens Tokyo Game Show. Daarmee schaart de uitgever zich achter Nintendo en Sony, die deze week ook het nodige hebben onthuld via een Nintendo Direct een een State of Play.
Dit artikel is bijgewerkt op 15 september 2022.