Nintendo Direct wordt snel uitgezonden!

News
maandag, 12 september 2022 om 16:30
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel. Er is een nieuwe Nintendo Direct op komst. Deze wordt bovendien al heel snel uitgezonden.
Het is weer tijd voor een nieuwe Nintendo Direct, zo laat Nintendo weten via Twitter. De presentatie wordt bovendien morgen, 13 september al gehouden. Hij wordt uitgezonden om 16.00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via YouTube.
De Direct duurt zo’n 40 minuten en is daarmee een gemiddelde lengte voor een volwaardige ‘algemene’ Nintendo Direct. De presentatie richt zich op games die deze winter uit gaan komen. De focus van een Direct is alleen zelden het enige dat erin voorbij komt, dus een game of twee voor volgend jaar is zeker niet uitgesloten.

Wat kun je van de Nintendo Direct verwachten?

Er zijn al een tijdje geruchten dat er deze week een Nintendo Direct zou worden uitgezonden. Met name Jeff Grubb heeft zich veel over de presentatie uitgelaten. Hij beweerde bijvoorbeeld dat de HD-remasters van The Wind Waker en Twilight Princess naar Switch zouden komen. Ook is er sprake van een Metroid Prime remake of remaster en zou de werkelijke titel van Breath of the Wild 2 worden onthuld.
Het moet wel gezegd worden dat een Nintendo Direct in de week van Tokyo Game Show redelijk voorspelbaar was. Dat Grubb gelijk had over de timing van de presentatie betekent niet per se dat alles wat er over de inhoud gezegd is ook klopt. We gaan morgen zien wat Nintendo’s plannen zijn.