Next-gen Xbox en PS6 release "op z'n vroegst in 2028"

News
donderdag, 24 november 2022 om 13:30
xbox vs ps5f1596704708
De PlayStation 5 en Xbox Series X zijn alweer twee jaar oud. Toch zijn velen nog niet voorzien van de huidige generatie consoles door slechte beschikbaarheid. Sony en Microsoft hebben nu alleen al hun verwachtingen uitgesproken voor de volgende generatie consoles. De next-gen Xbox en PS6 moeten vanaf 2028 hun opwachting maken.
Door de aanhoudende onderzoeken richting de overname van Activision Blizzard door Microsoft komen steeds meer interessante details naar buiten. Zo ook nu een statement van Microsoft over wanneer de volgende generatie consoles op de markt moet verschijnen. Tegenover de Competition and Markets Authority, de Britse organisatie die de overname door Microsoft onderzoekt, heeft Microsoft het volgende aangegeven:

"De partijen (Microsoft en Activision) weerleggen het feit dat sommige gamers aan het begin van een nieuwe generatie opnieuw beoordeelt welke console men koopt niet. De nieuwe generatie consoles wordt op zijn vroegst niet voor de herfst van 2028 verwacht." - Microsoft

Met de uitleg wil Microsoft duidelijk maken dat Sony tijd genoeg heeft om haar strategie aan te passen indien Call of Duty van PlayStation-platformen zou verdwijnen. Tot die tijd zou de Xbox-maker de bekende shooterreeks op PlayStation-platformen willen houden. Sony stelt alleen dat de reeks zo belangrijk is dat deze voor spelers bepalend is welke console ze kiezen.
microsoft luistert ook mee via je xbox 153751

Sony reageert op next-gen Xbox en PS6 release verwachtingen

In de reactie van Sony wordt ook gesproken over de PS6 release en wanneer deze verwacht wordt. "Tegen de tijd dat Sony Interactive Entertainment haar nieuwe generatie console uitbrengt (wat waarschijnlijk rond [verwijderd] gebeurd), zou het toegang kwijtraken tot Call of Duty en andere Activision-games. Daardoor is de kans dat consumenten van console wisselen groot", aldus Sony.
Een specifieke datum wordt door Sony bewust weggehaald. Toch is het niet gek om te denken dat dit 2027 of 2028 wordt, gezien Sony en Microsoft haar consoles altijd in de buurt van elkaar uitbrengen. Voor de PS5 en Xbox Series X verschilde de releasedatum slechts een paar weken van elkaar. Hetzelfde was tijdens de PS4 en Xbox One-generatie het geval.

Populair Nieuws