Hamilton heeft verklaring voor slecht weekend Red Bull Racing

News
maandag, 18 september 2023 om 19:00
max verstappen serio perez gp singapore 2023f1695048422
Na vijftien overwinningen op rij is de ongeslagen reeks van Red Bull Racing voorbij. Lewis Hamilton heeft wel een mogelijke verklaring voor het slechte weekend van het team.
De Grand Prix van Singapore is een weekend om snel te vergeten voor Red Bull Racing. Het was de eerste keer sinds jaren dat beide coureurs niet Q3 wisten te halen in de kwalificatie en het betekende ook het einde van de indrukwekkende reeksen van het team en Max Verstappen.
Natuurlijk rijst dan meteen de vraag op of de concurrentie het gat heeft gedicht met Red Bull Racing of dat er een andere oorzaak is voor de slechte performance. Lewis Hamilton heeft wel een mogelijke verklaring voor het weekend van RBR, zo laat hij weten tijdens de persconferentie na afloop van de GP van Singapore.

“Als je erover nadenkt, denk ik dat ze waarschijnlijk zijn gestopt met ontwikkelen. Ze hebben minder tijd in de windtunnel, dus ze gebruiken waarschijnlijk wat tijd van dit jaar voor de auto van 2024. Zij hebben zo'n grote voorsprong dat ze hun auto misschien minder ontwikkelen, terwijl wij ons nog steeds inspannen om onze huidige auto te ontwikkelen.”

Einde van de dominantie?

Ondanks het slechte weekend, denkt Hamilton niet dat Red Bull minder goed zal presteren de rest van het seizoen. De Brit verwacht dat het team er gewoon weer goed voor staat in Japan en dat Singapore een uitzondering was.
Datzelfde gevoel heerst bij Carlos Sainz en Lando Norris. De Ferrari-coureur is dan ook blij dat hij zijn kansen heeft benut afgelopen weekend. “Ik denk nog steeds dat Red Bull er in de resterende races van het seizoen zal staan en dat ze heel, heel, heel moeilijk te verslaan zullen zijn.”

Populair Nieuws

Laatste Reacties