Star Wars Outlaws release komt mogelijk al eerder dan verwacht

News
woensdag, 31 januari 2024 om 10:30
star wars outlawsf1687274996
Ergens dit jaar moet Star Wars Outlaws verschijnen, met een verwachting tegen het einde van het jaar. Maar mogelijk komt de release al een stuk eerder dan verwacht.
Vorig jaar werd Star Wars Outlaws groots onthuld door Ubisoft. De game van Massive Entertainment heeft flink wat ambitie en lijkt een interessante nieuwe titel te worden in het geliefde universum. Het is alleen wel de vraag wanneer de game precies in de winkelschappen zal liggen.
Initieel leek het erop dat Star Wars Outlaws zou verschijnen in de eerste drie maanden van 2024, maar toen kwam er een gerucht dat de game intern was uitgesteld. Vervolgens meldde Disney dat de release gepland staat voor het einde van het jaar, maar Ubisoft liet snel weten dat de officiële releaseperiode nog steeds ‘2024’ is.
Die rectificatie leek voornamelijk voor de bühne te zijn, omdat alle aanwijzingen nog steeds leiden naar een release in de laatste maanden van het jaar. Maar mogelijk verschijnt Star Wars Outlaws toch eerder dan verwacht. Insider Gaming, dat wel vaker nieuws van Ubisoft eerder naar buiten lekt, meldt namelijk dat de game zal uitkomen in de eerste helft van 2024.

Grote releases voor Ubisoft

Het zou voor de Franse uitgever ook tactisch zijn om de nieuwe Star Wars game in de eerste helft van 2024 uit te brengen. Naar verluidt heeft Ubisoft voor de tweede helft van het jaar namelijk een andere grote titel om uit te brengen, namelijk Assassin’s Creed Codename Red.
Die franchise doet het standaard goed voor het bedrijf, maar Ubisoft kan wel een andere bestseller gebruiken. Het gaat de laatste jaren namelijk niet bepaald financieel goed met het bedrijf.