EA kijkt erg uit naar de release van de Switch 2

News
woensdag, 31 januari 2024 om 9:30
Veel fans wachten met smart op de release van de volgende console van Nintendo. En fans zijn daarin niet de enige, want ook EA kijkt uit naar de release van de Switch 2.
Er is nog geen officiële aankondiging gedaan, maar er gaan al maandenlang geruchten over de nieuwe console van Nintendo. Het apparaat zal waarschijnlijk ergens in 2024 gelanceerd worden en lijkt voornamelijk een evolutie te worden op de Switch, in plaats van een complete revolutie. Spelers kunnen dan ook eerder een Switch 2 verwachten.
De nieuwe console lijkt ook een aantal hardware-veranderingen te krijgen waar spelers enthousiast van zullen worden. Zo zou de Switch 2 een SSD krijgen, waarmee de laadtijden drastisch omlaag gebracht kunnen worden en de console zal naar verluidt DLSS krijgen.
Dat zijn verbeteringen die Andrew Wilson, de CEO van EA, graag ziet. Na een vraag van aandeelhouders over de komst van de Switch 2, laat de topman weten uit te kijken naar een nieuwe hardware release, zo meldt VGC.

“In de mate dat platforms in de loop van de afgelopen 20 jaar een verbeterde CPU, GPU, geheugen, batterijduur, schermresolutie... hebben geboden, waarbij we onze spelers meer kunnen laten meeslepen, met name rond onze grootste franchises zoals FC, zoals Madden, zoals Apex, zoals Battlefield... dat is over het algemeen erg goed geweest voor ons bedrijf. Het vermogen van onze spelers om onze games echt op het hoogste niveau te ervaren, heeft meestal heel goed voor ons uitgepakt.”

Wanneer komt de Switch 2?

Wilson zegt dat hij nog geen uitspraken kan doen over de nieuwe console van Nintendo, maar dat nieuwe platformen voor EA normaal erg goed nieuws zijn. Het is alleen nog afwachten wanneer de Switch 2 precies gelanceerd zal worden. Grote partners zouden al een dev kit in handen hebben sinds de zomer, om games voor het platform te ontwikkelen. Verschillende ontwikkelaars hebben al bevestigd te werken met de nieuwe console.