Blizzard president vertrekt, naast vele ontslagen bij Activision Blizzard

News
donderdag, 25 januari 2024 om 16:30
activision blizzard hqf1627465674
Na het vertrek van CEO Bobby Kotick gaat er nu helemaal een flinke bezem door Blizzard">Activision Blizzard. En vallen vele ontslagen en de president van Blizzard heeft besloten zelf op te stappen.
Vorig jaar is het Microsoft eindelijk gelukt om Activision Blizzard over te nemen, na een langdurige strijd met verschillende waakhonden. Sindsdien is de techgigant bezig geweest om een transitie door te voeren, wat onder andere het vertrek van CEO Bobby Kotick inhield aan het einde van het jaar.
Daarnaast moeten nu ook veel werknemers bij het bedrijf hun spullen pakken. Microsoft heeft namelijk aangekondigd dat er deze week 1900 werknemers worden ontslagen bij Activision Blizzard, Xbox en ZeniMax. De spaanders zullen voornamelijk vallen bij de nieuw overgenomen uitgever.
In totaal zal ongeveer acht procent worden geschrapt van alle banen bij Microsoft Gaming, dat 22.000 medewerkers in totaal kent. Dat blijkt uit een interne memo van Phil Spencer, dat is bemachtigd door The Verge.

“We hebben de pijnlijke beslissing genomen om ons personeelsbestand voor games met ongeveer 1900 functies te verminderen van de 22.000 mensen in ons team. Het Gaming Leadership Team en ik zijn vastbesloten om dit proces zo zorgvuldig mogelijk te doorlopen.”

Vertrek van nog een topman

Het nieuws van de ontslagen valt samen met een aankondiging van Mike Ybarra, de president van Blizzard. In de memo valt op te maken dat Ybarra heeft besloten om op te stappen bij het bedrijf, nadat hij de transitie in leiderschap heeft overzien. Microsoft is van plan om volgende week een nieuwe president aan te stellen.
Via X laat Ybarra weten hoe jammer hij het vindt voor zijn collega’s die worden ontslagen. Volgens de topman is het ‘een enorm moeilijke dag’ en zal hij er alles aan doen voor de getroffen medewerkers om een nieuwe baan te vinden.