‘Xbox komt met nieuwe console tijdens showcase’

News
woensdag, 05 juni 2024 om 10:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Het duurt niet lang meer voor de grote gaming showcases van deze zomer worden uitgezonden. Summer Game Fest begint vrijdag en op zondag is het tijd voor een grote show van Xbox. Wat daarin wordt onthuld is nog grotendeels een verrassing, maar mogelijk krijgen we hardware te zien.
Eerder dit jaar waren er veel geruchten dat Xbox zou stoppen met hardware, maar die werden snel weer ontkracht. Naar verluidt heeft Xbox zelfs een best aardig aantal consoles in de maak. Eén daarvan zou een Xbox-handheld zijn, in navolging van de enorm toegenomen populariteit van handhelds en hybride consoles.
Hoewel Xbox-baas Phil Spencer al wat ideetjes heeft laten vallen over een Xbox-handheld, is het bestaan van zo’n apparaat nooit bevestigd. Maar volgens leaker eXtas1s, die in het verleden het één en ander juist heeft gehad over Xbox, wordt de handheld snel onthuld. Er zou een teaser voor het apparaat in de aankomende showcase zitten.
Dat hoeft niet te betekenen dat we er ook veel over te weten komen. De teaser zou vooral bevestigen dat het apparaat bestaat. Het ziet er niet naar uit dat er ook specs of een releasedatum gedeeld worden.

Xbox Showcase komt ook met een shadow drop

Overigens is het bestaan van een Xbox-handheld niet de enige verrassing die Xbox volgens eXtas1s in petto heeft. Het bedrijf zou ook een first-party titel waarvan iedereen verwacht dat hij in de showcase zit, direct uitbrengen als zogeheten shadow drop. De leaker zegt te weten welke titel het is, maar dat niet te delen.
Het is nog even afwachten welke games er getoond worden in de Xbox Showcase. Wel is Call of Duty Black Ops 6 gegarandeerd en wordt er na afloop van de showcase een hele presentatie aan die game gewijd. De Xbox Showcase is op zondag 9 juni om 19.00 uur Nederlandse tijd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties