“Verwacht niet teveel van Summer Game Fest”

News
dinsdag, 04 juni 2024 om 10:00
summer game fest
E3 bestaat niet meer, maar met Summer Game Fest komt er toch nog een grote show rondom nieuwe games. Daar moeten we alleen niet teveel van verwachten, zo zegt organisator Geoff Keighley zelf. Er zullen niet al te veel enorme aankondigingen zijn.
Summer Game Fest is aanstaande vrijdag en organisator Geoff Keighley heeft alvast wat laten doorschemeren via een Q&A-livestream. Hij belooft een gevarieerd en onverwacht programma, met zowel grote blockbuster-games als indie-titels. Maar Keighley probeert de hype ook een beetje in bedwang te houden: het wordt een stil jaar wat betreft enorme nieuwe aankondigingen.
Er zijn zeker grote nieuwe games die voor het eerst getoond worden, maar dat is niet het merendeel van de show. Volgens Keighley zijn er vooral bestaande games die de fans iets nieuws te tonen hebben. Er zijn nieuwe onthullingen, maar de show zit niet vol met games die pas in 2026 of 2027 uitkomen.

Geen GTA 6 tijdens Summer Game Fest

Je hoeft trouwens niet compleet blind te beginnen aan Summer Game Fest, want Keighley heeft in dezelfde Q&A een paar titels genoemd die sowieso langskomen. Fans van Palworld krijgen wat te weten over de plannen voor de game en Capcom toont meer van Monster Hunter Wilds. Ook Metaphor: ReFantazio (van het Persona 5-team) komt aan bod.
Keighley vertelt ook meteen dat er geen nieuwe trailer komt voor GTA 6. Kingdom Hearts 4 hoeven fans ook niet te verachten en datzelfde geldt voor The Wolf Among Us 2. Er zijn ook geen plannen om Metal Gear Solid Delta: Snake Eater te tonen.
Dat wil niet zeggen dat we al die games helemaal niet gaan zien in de komende periode. De Summer Game Fest-show is maar één van vele showcases in de komende periode. Keighley’s showcase is op vrijdag 7 juni om 23.00, en in de week daarna volgen shows van onder andere Microsoft en Ubisoft. Eén dezer dagen komt er ook een Nintendo Direct.

Populair Nieuws