'Xbox komt met nieuwe 1 vs 100 game'

News
zondag, 14 november 2021 om 12:00
1vs100 1440x758f1636707841
In de online show Giant Bomb beweert journalist Jeff Grubb dat Microsoft bezig zou zijn met een nieuwe 1 vs 100 game. Hier zou een VR bedrijf van Microsoft aan werken.
Vroeger was er via Xbox Live een 1 vs 100 game voor de Xbox. Er werd één speler uitgekozen die deelnam aan de game en deze zou het dan moeten opnemen tegen 100 andere spelers in een quiz. Mocht de speler winnen, dan kon de speler 10.000 Microsoft punten winnen.

1 vs 100 keert terug in VR

Volgens journalist Jeff Grubb zou de game dus terugkeren naar Xbox. De game zal naar verluidt ontwikkeld worden door een VR bedrijf van Microsoft, genaamd Altspace VR. Ook zouden de Microsoft Teams 3D personages een onderdeel zijn van de game.
Grubb zegt daarnaast ook dat Phil Spencer, de baas van Xbox, al langer van plan zou zijn de game terug te brengen naar Xbox. Hij zou in 2020 tijdens een FanFest livestream namelijk hebben gezegd dat Xbox een Trivia game van vroeger terug zou willen brengen, hier zou hij dan 1 vs 100 mee hebben bedoeld.
Hoe de game er uiteindelijk uit gaat zien weet Grubb niet. Het zal in ieder geval niet precies hetzelfde zijn zoals de game op Xbox Live werkte. De game zal met bijvoorbeeld een VR bril werken of via de telefoon. Zo kan je de Jackbox games ook met je smartphone besturen.
Het zou niet raar zijn voor Microsoft om zo'n game te koppelen aan een VR Multiverse. Het bedrijf ziet hier namelijk toekomst in en gaat zelfs met Meta samenwerken om Microsoft Teams samen te voegen met Meta's Workspace.