Panics Playdate handheld uitgesteld naar 2022

News
zondag, 14 november 2021 om 14:00
playdate photo 4f1636798599
Niet alleen Sony en Microsoft hebben problemen met het chiptekort, ook Panic heeft er last van. Het bedrijf, bekend als uitgever van Untitled Goose Game en Firewatch, was van plan om haar handheld Playdate (een soort mini Game Boy) eind 2021 te gaan leveren. Maar het chiptekort en andere problemen gooien roet in het eten.
Panic was van plan de eerste golf pre-oders van haar mini game console eind 2021 te versturen. Helaas gooien zowel een CPU tekort, als een slechte batterij roet in het eten. Panic heeft een mail gestuurd naar iedereen die een pre-order had geplaatst, met het bericht dat de toestellen uitgesteld zijn.
Om te beginnen was er een probleem met de batterij, die niet lang genoeg mee ging. De bedoeling was dat batterij van de Playdate lang meeging en niet meteen opgeladen hoefde te worden als je de Playdate een poosje niet had gebruikt. Helaas waren de batterijen die aan Panic geleverd waren niet goed genoeg en in veel gevallen zelfs defect. Panic stuurde alle 5000 apparaten die ze had ontvangen terug naar de fabriek en geeft de consoles nu een andere, zelfs betere, batterij. Dit alles kost natuurlijk veel tijd.
Ook het chiptekort heeft invloed op de vertraging. De CPU die in de console moest is op en kan niet op korte termijn geleverd worden. Daarom is besloten om een andere CPU te gebruiken. "We hebben het moederbord van Playdate aangepast, zodat we een zelfde soort maar wereldwijd meer beschikbare chip kunnen gebruiken," liet Panic weten in een mail aan mensen met een pre-order. Ondanks dat de nieuwe CPU goed beschikbaar is, heeft de aanpassing aan de hardware voor een vertraging gezorgd.

Wanneer ontvangt iedereen zijn Playdate?

Panic laat weten dat mensen met een pre-order hun voorrang in de wachtlijst niet kwijt zijn. Zij ontvangen zo snel mogelijk hun console. De eerste 20.000 bestellingen zullen in begin 2022 uitgedeeld worden. De bedoeling was dat dit eind 2021 zou gebeuren. Het bedrijf denkt dat de bestellingen boven de 50.000 pas in 2023 behandeld zullen worden.