Microsoft en Meta brengen integratie van Teams en Workplace

News
vrijdag, 12 november 2021 om 9:00
Microsoft wil ook onderdeel worden van de Metaverse, daarom werkt het bedrijf nu samen met Meta, voorheen Facebook. Microsoft en Meta zijn van plan om Teams en Workplace (werkomgevingen van respectievelijk Microsoft en Meta) met elkaar te integreren. Dat is bekendgemaakt in een post of de officiële blog van Workplace.
Meta bouwt aan een Metaverse, een nieuwe vorm van sociale media waarbij VR technologie erg belangrijk is. Microsoft wil hieraan meedoen en kwam met nieuwe functies naar buiten, waaronder een 3D avatar voor Microsoft Teams. Nu is ook bekendgemaakt dat Microsoft en Meta samen gaan werken om Teams en Meta's Workplace dusdanig met elkaar te integreren dat wisselen tussen beide apps vaak niet nodig is.

Hoe gaat het werken?

Meta heeft een platform genaamd Workplace voor thuiswerken. Hier kan in gechat worden tussen collega's en kunnen bijvoorbeeld bestanden naar elkaar worden doorgestuurd. Door de samenwerking aan te gaan met Microsoft wordt het ook mogelijk om via Teams deel te nemen aan een video call in Workplace. Zo hoeven werknemers dus niet meer tussen apps te wisselen.
Gebruikers van de apps kunnen direct aan de gang met de integratie. Het hele pakket nieuwe functies is er alleen nog niet. De mogelijkheid om een Teams meeting te streamen naar Workplace wordt pas in 2022 toegevoegd.
Microsoft werkt de laatste tijd veel samen en niet alleen samen met Meta. Zo is het bedrijf onlangs ook een strategische samenwerking aangegaan met de gamemaker SEGA.