Microsoft Teams krijgt 3D avatars voor tijdens het videobellen

News
woensdag, 03 november 2021 om 17:30
microsoft teams appf1614780174
Microsoft Teams krijgt 3D avatars die jou kunnen vertegenwoordigen in meetings. Dit is onderdeel van Mesh, een manier waarmee mensen op afstand met elkaar kunnen vergaderen. Naast de avatars komen er ook nog geanimeerde ruimtes.
Microsoft wil graag deelnemen aan de metaverse en heeft daarom voor Teams">Microsoft Teams een nieuwe functie waarmee je een geanimeerd avatar kan gebruiken voor tijdens het videobellen. Microsoft maakte bekend dat onderdeel is van Mesh. Met Mesh kunnen mensen op een nieuwe virtuele manier samen vergaderen op afstand.
Microsoft Teams krijgt nieuwe 3D avatars die een replica moeten zijn van je profielfoto op Microsoft Teams. Voor deze functie heb je geen VR-bril nodig om de metaverse omgeving te zien. De avatars kunnen je in zowel 2D als 3D meetings vertegenwoordigen. Hierdoor hoef je dus niet je camera aan te zetten om deel te nemen aan een vergadering. De avatars hebben ook gezichtsuitdrukkingen, deze veranderen op basis van je stem. Om de bewegingen en gezichtsuitdrukking nog realistischer te maken wil Microsoft uiteindelijk de camera inzetten om de bewegingen en emoties beter in beeld te brengen.

Virtuele ruimtes

Microsoft gaat ook virtuele ruimtes bouwen waarin mensen samen kunnen netwerken en socializen met elkaar. Deze ruimtes zien er wel het beste uit met een VR-bril, maar is dankzij het avatarwerk beschikbaar voor iedereen op elk apparaat. Verder komt er nog een ondersteuning voor vertaling en transcriptie, waardoor een taalbarrière geen probleem meer is.
Microsoft is van plan om de kamers en avatars in het eerste halfjaar van 2022 te lanceren.

Populair Nieuws