E3 2023 komt met data en opvallende veranderingen

News
dinsdag, 27 september 2022 om 9:00
e3 2023f1664205612
Ooit was E3 voor veel gamers niet weg te denken uit de zomer. Maar sinds het uitbreken van de pandemie is er veel meer onzekerheid over hoe het verder moet met de beurs. Nu zijn er nieuwe plannen onthuld voor E3 2023.
Het annuleren van E3 2022 was volgens velen een veeg teken voor de toekomst van de beurs. Maar de ESA kwam deze zomer met het nieuws dat de beurs volgend jaar wel degelijk zou zijn. Daarvoor was wel een opvallende nieuwe organisator gevonden, namelijk ReedPop.
ReedPop is voornamelijk bekend van evenementen als PAX en ComicCon, die meer gericht zijn op fans dan het doorgaans zakelijke E3. Hoewel E3 eerder kaarten heeft aangeboden voor fans, wil ReedPop een veel grotere fan-component organiseren. Die wordt dan weer wel gescheiden gehouden van de zakelijke E3.

Wanneer is E3 2023?

E3 2023 wordt gehouden van 13 t/m 16 juni en de eerste twee dagen zijn puur zakelijk. Op de vijftiende zijn ook consumenten welkom, terwijl op de zestiende alleen fans nog welkom zijn. Eén helft van het LA Convention Center, waar de beurs gehouden wordt, zal helemaal voor de zakelijke bezoekers zijn, terwijl consumenten een ander deel van het centrum voor zich hebben.
In de loop der jaren zijn er ook gaming-evenementen ontstaan die formeel geen onderdeel zijn van E3 maar wel rond dezelfde tijd in Los Angeles worden gehouden. Het plan is dat E3 van zoveel mogelijk van deze evenement partner wordt, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor degene die het evenement organiseert. Ook blijft E3 steun tonen voor bedrijven en games die getoond worden in shows die geen partnerschap met E3 aangaan.

Populair Nieuws