Analist: “PSVR 2 heeft groot probleem”

News
donderdag, 26 januari 2023 om 19:30
playstation vr2 psvr 2f1667459034
De nieuwe generatie van VR">PlayStation VR staat voor de deur. Enthousiastelingen zullen er ongetwijfeld naar uitkijken, maar de vraag is of het bij het grote publiek gaat aanslaan. Een analist maakt zich daar grote zorgen om.
Over minder dan een maand verschijnt PSVR 2. De headset belooft de nodige technologische vooruitgang, maar is ook vrij prijzig. Hij gaat 600 euro kosten, een prijs die hoger is dan de PS5 zelf.
Daardoor vraagt analist George Jijiashvili zich af of mensen de headset wel gaan kopen, zo schrijft hij in Edge (via Gamesradar). Er zijn namelijk ook wat weinig echt aantrekkelijke games aangekondigd voor de headset. Naast Horizon Call of the Mountain en een VR-titel in de Dark Pictures-reeks, zijn de meeste PSVR games nieuwe versies van titels die voor eerdere headsets zijn uitgekomen.
In de optimistische schatting van Jijiashvili verkoopt Sony in het komende jaar ongeveer 1,6 miljoen PSVR 2 headsets en zijn het er in 2027 misschien in totaal 10 miljoen. Maar dan moet Sony wel vrij sterke eigen games gaan leveren. Het handjevol games dat nu is aangekondigd kunnen de dure headset niet naar succes dragen, zeker niet bij mensen die al een andere VR-bril hebben.

Wanneer is de release van PSVR 2?

PlayStation VR 2 laat niet al te lang meer op zich wachten. De headset verschijnt over een kleine maand, namelijk op 22 februari. Hij is tot dusver alleen te bestellen via PlayStation Direct.