'Xbox gaat ook de prijzen van games verhogen'

News
maandag, 23 januari 2023 om 17:00
2022 06 18 redfall pf1682940198
Het wordt tijd om verder door te sparen voor je favoriete games dit jaar. De prijzen van Redfall zijn namelijk gelekt en daaruit blijkt dat de first party games van Xbox ook duurder worden.
Sinds de inval van Oekraïne vorig jaar zijn de prijzen van veel producten flink omhoog gegaan door de bijkomende inflatie en het duurder worden van energie. Zo heeft Sony besloten om de PlayStation 5 in prijs te verhogen, nadat het aan het begin van de nieuwe generatie al de games duurder heeft gemaakt. Ook Xbox gaat nu dat laatste voorbeeld volgen, zo lijkt het.
Volgens de bekende leaker billbil-kun krijgt het aankomende Redfall namelijk een prijskaartje van 79,99 euro in Europa. Daarmee is de first party game opvallend duurder dan voorgaande titels die zijn uitgegeven door Xbox en Bethesda. Zo is de disc versie van first party games voorheen namelijk 59,99 euro en de digitale versies 69,99 euro. Het lijkt er daardoor dus op dat Xbox ook de prijzen van games gaat verhogen, met Redfall als eerste titel.
Wanneer Redfall precies uitkomt is nog niet bekend, maar waarschijnlijk komen we daar later deze week achter. Op 25 januari heeft Microsoft namelijk een Developers_Direct gepland, waarbij Redfall één van de titels is die behandeld worden. Naast nieuwe gameplay is de kans groot dat de releasedatum ook bekend wordt gemaakt.

Wordt de Xbox Series X ook duurder?

Als first party Xbox games in prijs stijgen, dan is natuurlijk de vraag wat er gaat gebeuren met de prijs van de Xbox Series X/S. Het lijkt er alleen op dat die voorlopig op de oude prijs blijft staan. Vorig jaar heeft Microsoft namelijk al aangegeven dat het bedrijf de next-gen consoles voor de adviesprijs blijft verkopen en het niet in de voetsporen treedt van Sony.

Populair Nieuws