Xbox is zeer succesvol op Steam

News
dinsdag, 28 december 2021 om 15:00
xboxf1625226596
Xbox heeft het dit jaar goed gedaan op Steam. Nu het einde van 2021 nadert komen er veel lijstjes naar buiten over 2021. Steam komt ook met een lijst van games die het meeste geld hebben opgeleverd. Opvallend is dat Xbox games vaak worden verkocht op Steam.
PC gamers lijken fan te zijn van Xbox games. In een top twaalf van games die het meest hebben opgebracht via Steam komen Halo Infinite, Horza Horizon 5 en Age of Empires IV voor. Dit zijn alle drie games van de gaming-divisie van Microsoft.

Microsoft breidt Xbox uit naar PC

Het is goed nieuws voor Xbox dat games zo goed verkopen op PC. Het bedrijf probeert namelijk al langer oorspronkelijk exclusieve titels naar de PC te brengen en haar martkaandeel op de PC-markt te vergroten. Het bedrijf veranderde bijvoorbeeld onlangs nog de Xbox Game Pass voor PC naar PC Game Pass om duidelijk te maken dat het niet alleen voor Xbox consoles is.
Dat Microsoft succes heeft met het uitbreiden naar PC is ook niet voor Sony onopgemerkt gebleven. Het bedrijf heeft veel bekende exclusives in haar stal, maar is ook van plan deze naar de PC te brengen. God of War uit 2018 komt bijvoorbeeld naar de PC. Het lijkt er dus op dat binnenkort alle exclusives naast de Xbox Series X/S of PlayStation 5 ook op PC verschijnen.
Het opvallende van het nieuws is dat al deze Xbox games gratis te spelen zijn via de PC Game Pass. Het blijkt dus dat spelers liever games los kopen dan dat ze vast zitten aan een abonnement. Anderzijds kan het ook zijn dat veel spelers echt niet wisten dat de Xbox Game Pass er ook was voor PC en dat de naamsverandering dus een belangrijke zet is geweest voor Microsoft.

Populair Nieuws