Microsoft verandert Xbox Game Pass naam voor PC

News
vrijdag, 10 december 2021 om 13:30
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
De Xbox Game Pass zal niet langer Xbox Game Pass heten op PC. Microsoft verandert de naam van de digitale game bibliotheek namelijk in PC Game Pass. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt op Twitter.
De Xbox Game Pass zal op PC niet langer bekendstaan onder deze naam. Xbox maakt namelijk plaats voor PC. Dit heeft Microsoft besloten. De naamswijziging moet een stuk meer klanten naar de dienst lokken.

Waarom de naamsverandering?

Er zou gekozen zijn om de naam aan te passen, omdat spelers door de naam de indruk kregen dat de dienst alleen beschikbaar zou zijn voor de Xbox One en Xbox Series X/S. Dit is niet het geval, de game bibliotheek is beschikbaar voor de PC en heeft dus ook niet per se iets te maken met Xbox.
Microsoft probeert met de Game Pass een groter aandeel te krijgen in de game markt. Het bedrijf ziet mogelijkheden in het PC gamen, dat is ook de reden waarom de uitgever ervoor heeft gekozen om al haar first party Xbox games ook naar PC te brengen. Microsoft hoopt dus met de naamswijziging dat er meer abonnees naar de dienst komen, de hoeveelheid abonnees viel namelijk eerder tegen. De Game Pass was dit jaar minder succesvol dan verwacht, maar Microsoft geeft het zeker nog niet op.
Binnenkort krijgt Microsoft er mogelijk wel een concurrent bij voor de Game Pass. Sony zou namelijk bezig zijn om PS Now om te bouwen tot ook een soort Game Pass, maar dit zijn momenteel alleen geruchten. In ieder geval probeert Microsoft grote titels op de Game Pass te krijgen, zodat spelers eerder geneigd zijn een abonnement af te sluiten. Niet alleen haar eigen titels, maar ook grote games van andere uitgevers en ontwikkelaars.