Vernieuwde versie van iDEAL lanceert al snel

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 13:00
betaalpasf1661182148
In Nederland kun je online vaak makkelijk betalen met iDEAL. Ongeveer een jaar geleden werd bovendien een systeem aangekondigd dat nog makkelijker moet zijn. Binnenkort is het eindelijk zover dat het nieuwe iDEAL lanceert.
In april 2023 kwam iDEAL met het bericht dat het flink gaat veranderen. Het nieuwe iDEAL krijgt bijvoorbeeld profielen die bepaalde voorkeuren opslaan, waardoor het nog makkelijker wordt om iets te bestellen. Zo hoef je geen adres meer in te vullen bij een webwinkel en kunnen verschillende stappen van de betaling, zoals het selecteren van je bank, worden overgeslagen. Je hoeft dan alleen nog akkoord te geven in je bank-app.
Nu is bekend dat je het nieuwe iDEAL vanaf april kunt gaan gebruiken. Vanaf vandaag is het al beschikbaar voor webwinkels, die dus ongeveer twee maanden de tijd hebben om het vernieuwde systeem in te bouwen in de winkel. Een precieze datum wanneer het nieuwe iDEAL gebruikt kan worden is nog niet bekend.

Betalen met iDEAL groot voorbeeld voor Europese standaard

iDEAL is wereldwijd gezien praktisch uniek. Buiten Nederland moet je voor online betalingen vaak nog een creditcard hebben. Maar eind vorig jaar is iDEAL overgenomen door het EPI, een groep Europese banken, zodat het als voorbeeld kan dienen voor een Europese betaalstandaard, die de naam Wero krijgt.
Die rolt in eerste instantie uit in het buitenland, maar zal uiteindelijk ook naar Nederland komen. Dat zal een geleidelijke integratie worden van iDEAL naar Wero. De nieuwe standaard zal het makkelijker maken om iets van over de grens te bestellen.

Populair Nieuws