Xbox heeft nieuw voorstel voor Call of Duty op PlayStation

News
dinsdag, 22 november 2022 om 20:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Call of Duty Modern Warfare 2 is de meest lucratieve entertainment lancering van het jaar. Het is wat dat betreft misschien geen wonder dat veel partijen, waaronder Sony, liever niet zien dat de franchise een Xbox-exclusive wordt na de overname van Activision Blizzard. Dat is Microsoft naar eigen zeggen ook niet van plan en daarom ligt er nu een nieuw voorstel voor de toekomst van Call of Duty op PlayStation.
The New York Times meldt dat Microsoft een nieuw voorstel heeft gedaan voor hoe lang Call of Duty minstens ook op PlayStation consoles blijft verschijnen (via GamesRadar). Het aanbod is dat de franchise minstens 10 jaar ook naar PlayStation consoles komt. Die informatie komt van een statement van Microsoft zelf.
Een eerder voorstel om de toekomst van Call of Duty op PlayStation voor drie jaar te verzekeren vond PlayStation-baas Jim Ryan “op veel vlakken ontoereikend”. Ryan heeft niet publiek gereageerd op dit nieuwe aanbod. Dat is ook geen wonder aangezien de PlayStation topman bij het vorige aanbod ook liever geen publieke reactie had gegeven.

Wordt Call of Duty een Xbox Exclusive?

Xbox-baas Phil Spencer heeft al herhaaldelijk, misschien zelfs uitentreuren aangegeven dat hij Call of Duty geen exclusive wil maken. Sterker nog, hij vindt dat de reeks naar zoveel mogelijk platformen moet komen. In dat opzicht vind Spencer dat de reeks moet gaat lijken op Minecraft.
Het zou de bedoeling zijn dat Call of Duty naar PlayStation komt “zolang er consoles zijn”. Maar een dergelijke deal is volgens Phil Spencer onredelijk om contractueel vast te leggen. De vraag is nu of een aanbod van tien jaar genoeg is om PlayStation te overtuigen van Xbox’ intenties.