Phil Spencer is helemaal klaar met Call of Duty-discussie

News
dinsdag, 15 november 2022 om 16:30
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is er nog steeds niet doorheen, mede omdat Sony vreest voor exclusiviteit van Call of Duty. Phil Spencer is nu klaar met de discussie en beloofd dat de franchise gewoon naar de PlayStation blijft komen, zonder addertjes onder het gras.
Als de overname van de grote uitgever doorgaat, dan vreest Sony dat het niet lang zal duren voordat de Call of Duty games voortaan exclusief op de Xbox consoles en PC zullen uitkomen. Microsoft heeft ondertussen al gezegd dat dat niet gaat gebeuren en Phil Spencer heeft zelfs gezegd dat de intentie is om Call of Duty voor altijd op de PlayStation uit te brengen.
Volgens Sony was het aanbod van Microsoft ‘inadequaat’, wat volgens Spencer weer te ver gaat. In een interview met Decoder maakt de Xbox CEO duidelijk dat het uitschrijven van een ‘contract dat voor altijd doorgaat een beetje dwaas is’, maar hij is wel bereid om een verbinding aan te gaan waar Sony en de regelgevers comfortabel mee zijn.
Spencer legt verder uit dat hij echt wil dat Call of Duty op de PlayStation consoles blijft, zonder addertjes onder het gras en zonder te spelen met woorden.

“De volgende Call of Duty en de volgende, volgende, volgende, volgende, volgende games, ze blijven native op PlayStation, je hebt geen abonnement voor Game Pass nodig. Sony hoeft ook geen Game Pass te introduceren op hun platform. Er is niks verstopt. We willen Call of Duty blijven distribueren zonder ‘gotcha’ omdat Phil ‘intentie’ heeft gezegd.”

Recordcijfers voor Call of Duty

Dat Microsoft de Call of Duty games naar de PlayStation consoles wil blijven brengen is ook niet zo vreemd. De franchise brengt namelijk enorm veel geld in het laatje. Het net uitgekomen Call of Duty Modern Warfare 2 zorgt voor indrukwekkende cijfers.
Zo heeft de game maar drie dagen nodig gehad om te zorgen voor een omzet van 800 miljoen dollar. Daarmee zal het in recordtempo over de miljard dollar heen gaan, dat eerder in door Call of Duty Black Ops 2 werd behaald na vijftien dagen.