Xbox-baas: “Call of Duty moet als Minecraft worden”

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 13:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Hoewel er af en toe wat missers in de franchise voorbij komen, is de Call of Duty franchise elk jaar weer razend populair. Mogelijk wordt de franchise binnenkort eigendom van Microsoft via hun geplande overname van Activision Blizzard. Als dat doorgaat heeft Xbox bijzondere plannen met de reeks.
Xbox-baas Phil Spencer geeft aan dat als de overname van Activision Blizzard doorgaat, Call of Duty moet gaan lijken op Minecraft. Daarmee bedoelt hij natuurlijk niet dat de gameplay van de reeks flink moet gaan veranderen. De vergelijking slaat meer op de beschikbaarheid van de game.
Veel tegenstanders van de overname van Activision Blizzard beweren dat potentiële Xbox-exclusiviteit van Call of Duty een te groot voordeel zou zijn voor Xbox. Maar tijdens een interview met The Wall Street Journal (via Tom Warren), geeft het Phil Spencer aan Xbox Call of Duty juist op veel meer platforms zou willen zien dan nu. In die zin zou de aanpak lijken op hoe Microsoft met Minecraft omgaat.
Sinds 2014 is Microsoft eigenaar van Minecraft. Sindsdien is de game gewoon beschikbaar gebleven op PlayStation en ook naar Nintendo-systemen gebracht.. Call of Duty zou Phil Spencer ook het liefst op deze concurrerende platforms zien. Het is natuurlijk de vraag of de Switch dat aan zou kunnen.

Wat wil Xbox met Call of Duty doen?

Het is zeker niet de eerste keer dat Microsoft onderstreept dat het geen plannen heeft om Call of Duty exclusief te maken. Die zet zou zelfs niet winstgevend zijn voor het bedrijf, helemaal als de franchise ooit niet meer zo goed is. Toch blijft de franchise een groot discussiepunt in alle onderzoeken naar de deal met Activision Blizzard.