'Xbox gooit nog niet de handdoek in de ring tegen PlayStation'

News
maandag, 12 februari 2024 om 9:30
xbox series xf1637772091
De laatste weken leek het erop dat Xbox de strijd tegen PlayStation opgeeft. Maar volgens Phil Spencer wordt de handdoek nog niet in de ring gegooid.
Vorige week kwamen er ineens berichten naar buiten dat grote Xbox exclusives naar de PlayStation 5 gebracht zullen worden, waaronder Starfield en Indiana Jones and the Great Circle. En daar bleef het niet bij, want naar verluidt zou de top van Microsoft hebben ingegrepen en lijkt zelfs het einde van de Xbox consoles nabij.
Maar volgens Phil Spencer zou het nog niet zover zijn. De Xbox-baas zou tijdens een townhall meeting aan medewerkers van het bedrijf hebben verteld dat er nog gewoon consoles gemaakt blijven worden. Ook zouden de consoles ‘onderdeel’ blijven van de strategie van het bedrijf. Dat meldt journalist Shannon Liao.

Meer duidelijkheid over Xbox

Na de geruchten keken veel spelers naar Spencer voor duidelijkheid over de situatie. De topman heeft daarna al snel op X aangegeven dat er deze week ‘een business update’ komt over de toekomst van Xbox.
De speculaties hebben wel veel losgemaakt bij fans van Xbox. Zo zijn er meerdere grote influencers die na de geruchten meteen hun steun voor het bedrijf hebben ingetrokken. Het wordt nog even afwachten deze week of ze hun woorden moeten inslikken.