‘Nintendo Switch 2 krijgt heel gewilde feature’

News
maandag, 12 februari 2024 om 10:00
20211005 switcholed8f1633465772
Het is bijna een open geheim dat de Nintendo Switch 2 op relatief korte termijn verschijnt. Maar er zijn nog steeds allerlei vragen over de nieuwe Nintendo console. Nu beweert een leak dat hij een heel gewilde feature krijgt.
De Nintendo Switch maakt kans om de best verkochte console ooit te worden. Van al die gebruikers zullen er veel zijn met een flinke bibliotheek aan games. Het lijkt erop dat die allemaal ook gespeeld kunnen worden op de Switch 2.
Volgens Universo Nintendo wordt de Switch 2 namelijk volledig backwards compatible. Dat wil zeggen dat je fysieke games gespeeld kunnen worden, maar ook dat je digitale games meeverhuizen. Bovendien hoeven die games niet precies te draaien zoals op de originele Switch.
Ontwikkelaars zouden namelijk de mogelijkheid krijgen om hun games voor de originele Switch te verbeteren. Ze kunnen dan voordeel hebben van de grotere kracht van de nieuwe console. Nintendo zelf zou vorig jaar een versie van Breath of the Wild hebben getoond met een sterk verbeterde framerate en praktisch geen laadtijden. Mogelijk kunnen alle games dat soort voordelen krijgen.

Switch 2 backwards compatibility lange tijd twijfelachtig

Of er iets waar is van deze beweringen zal natuurlijk moeten blijken. Maar het zou wel een opluchting zijn voor veel spelers. Het is namelijk lange tijd enigszins twijfelachtig geweest of de Switch 2 backwards compatibility zou krijgen: volgens sommige experts was het niet vanzelfsprekend dat het mogelijk zou zijn.