Dying Light 2 verschijnt ook op de Switch

News
vrijdag, 24 september 2021 om 19:00
dying light 2 gameplayf1642667513
Dat het eerste deel van Dying Light naar de Switch gaat komen weten we al wat langer, maar nu weten we ook dat Dying Light 2 op de Switch zal verschijnen. Dit nieuws is vannacht bekendgemaakt tijdens Nintendo Direct.
Dat het tweede deel van de zombiegame op de Switch zou verschijnen was al een beetje te verwachten. Het was namelijk al eerder bekend dat de Platinum Editie van Dying Light op de Switch uit zou gaan komen. Deze versie komt met de originele game en een aantal DLC's, daarnaast komen er ook een aantal skins en extra wapens bij.
Het is wel opvallend dat beide games best snel achter elkaar op het platform zullen verschijnen. Dying Light: Platinum Editie zal namelijk op 19 oktober te spelen zijn op de switch. Dying Light 2 zal vanaf februari 2022 speelbaar worden. Daar zitten maar een paar maanden tussen.
Het tweede deel zal in dezelfde maand uitkomen voor de switch als voor de andere consoles, maar dan moet de game niet weer worden uitgesteld.

Waarom een cloud versie?

De game Dying Light 2 Stay human zal als Cloud versie op de Switch komen. Wat is de cloud versie dan? Door een cloud versie wordt de game niet opgeslagen op je Switch. Je streamt de game eigenlijk via een externe server naar je console. Het voordeel hiervan is dat de game net zo'n kwaliteit kan hebben als de Xbox of PS5 zonder dat de Switch dezelfde hardware nodig heeft.