Xbox Cloud Gaming nu op PC te gebruiken via de Xbox App

News
dinsdag, 10 augustus 2021 om 13:30
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
Xbox Cloud Gaming is al eventjes uit als beta, maar Microsoft voegt daar nu meer mogelijkheden aan toe. Spelers op PC kunnen nu namelijk Xbox Cloud Gaming gebruiken via de Xbox App.
Microsoft ziet veel kansen in de cloud. Zo heeft de techgigant vorige week nog met succes Windows 365 gelanceerd voor bedrijven, maar er wordt ook al een tijd aan Xbox Cloud Gaming gewerkt. Met de dienst is het voor spelers mogelijk om een hele bibliotheek aan games te streamen op verschillende apparaten, waardoor een krachtige PC of de nieuwste Xbox niet altijd nodig is.
Op PC zijn er nu bovendien meer mogelijkheden toegevoegd aan Xbox Cloud Gaming, ten minste als je een Windows 10 PC hebt. De streamingdienst is nu namelijk te gebruiken via de Xbox App op PC voor Xbox Insiders. Ben je nog geen Xbox Insider, dan kan je je eenvoudig aanmelden voor de service via de bijbehorende applicatie. Natuurlijk moet je ook lid zijn van Xbox Game Pass Ultimate om alles games op Xbox Cloud Gaming te spelen.

Meer functies via de Xbox App

Xbox Game Pass Ultimate abonnees konden al gebruikmaken van Xbox Cloud Gaming sinds juni, toen de beta-versie van de dienst officieel werd gelanceerd. Voorheen was het alleen mogelijk om op PC te spelen via de browser, maar daar is nu dus de Xbox App bijgekomen. Als je speelt via de applicatie, dan krijg je een aantal extra functies erbij.
Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot sociale functies, om te praten met vrienden en ze uit te nodigen voor de game - zelfs als ze de titel nog niet hebben geïnstalleerd. Daarnaast krijg je ook meer informatie over de controller- en netwerkstatus, zodat je beter kan zien of een game soepel zal draaien. Vooralsnog kunnen alleen Xbox Insiders dus gebruikmaken van de nieuwe functies, want Microsoft wil eerst meer feedback verzamelen voordat de update voor alle spelers wordt uitgerold.