Xbox-bedenker: “Activision Blizzard-overname is karma”

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 14:30
Eindelijk is het rond: Acitvision Blizzard is officieel eigendom van Xbox. Het afgelopen anderhalf jaar gingen discussies over deal vooral over de gevolgen voor de game-industrie. Maar voor de bedenker van de Xbox lijkt de overname een persoonlijke overwinning.
Al sinds januari 2022 probeert Microsoft Activision Blizzard over te nemen om Xbox te versterken. Dat is eindelijk gelukt en Xbox-bedenker Seamus Blackley heeft daarop een opvallende reactie. Hij heeft namelijk enige geschiedenis met Activision en Bobby Kotick, de controversiële CEO van het bedrijf.
Blackley lijkt er erg van te genieten dat Activision Blizzard is overgenomen door Xbox, omdat Bobby Kotick hem in het verleden tot twee keer toe niet serieus wilde nemen. Op Twitter vertelt Blackley dat hij door Kotick werd afgewezen toen hij Guitar Hero pitchte aan Activision (als vriendendienst, Blackley bedacht de game niet). Kotick zei destijds dat geen enkele winkel de game zou willen aanbieden, maar toen Guitar Hero toch gemaakt werd en succesvol was, was Activision er snel bij om de franchise te kopen.
Ten tijde van de mislukte pitch herinnerde Blackley Kotick eraan dat hij kort daarvoor ook sceptisch was geweest over de Xbox. Dat vond Kotick blijkbaar geen overtuigend argument, aangezien hij er volgens Blackley alleen maar om lachte. Dat Acitvision Blizzard, inclusief Guitar Hero, nu eigendom wordt van Xbox is wat Blackley betreft precies wat Bobby Kotick qua karma verdient.

Bobby Kotick gaat weg bij Activision Blizzard

Bobby Kotick is al langer een weinig geliefd figuur. Dat komt niet alleen door zijn zakenpraktijken, maar vooral ook door de werkcultuur die er onder hem bestaat bij Activision Blizzard. Gelukkig voor het personeel van de ontwikkelaar blijft Kotick niet lang meer: tot het einde van het jaar helpt hij de overname in goede banen te leiden, waarna hij begin 2024 opstapt.

Populair Nieuws