Klassieke Nintendo console krijgt een 4K-variant

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 13:30
analogue 3df1697538747
Heb jij altijd al je Nintendo 64 games in 4K willen spelen? Dan heb je mazzel, want Analogue komt namelijk met een 4K-versie van de klassieke Nintendo console.
Het is geen geheim dat retro games erg populair zijn. De games van weleer worden nog steeds gespeeld door een enthousiast publiek. Het is ook een mooie manier om erachter te komen hoe enorm populaire franchises ooit tot stand zijn gekomen, zoals Super Mario en The Legend of Zelda. Er zijn alleen ook spelers die niet meer zonder de eye candy en resoluties van tegenwoordig kunnen leven.
Voor die spelers komt Analogue met een oplossing. Het bedrijf, dat al langer bekend staat om moderne versies van retro hardware, heeft namelijk een 4K-versie van de Nintendo 64 aangekondigd. We missen nog een aantal belangrijke details over de zogeheten Analogue 3D, waaronder de prijs en releasedatum, maar retro gamers worden wel enthousiast van de details die al zijn gedeeld.

Geen zorgen over Nintendo 64 games

Zo stelt Analogue dat de nieuwe console 100 procent compatibel is met alle Nintendo 64 games uit alle regio's. Dat komt omdat het apparaat geen emulatie gebruikt, maar voor de FPGA-technologie (field-programmable gate array) heeft gekozen. Daardoor zullen er geen problemen opduiken, die Nintendo bijvoorbeeld zelf wel had met emulatoren voor de Nintendo 64.
De Analogue 3D heeft zoals gezegd ondersteuning voor 4K-resolutie, maar krijgt daarnaast ook ‘Original Display Modes’. Daarmee wordt de output nagebootst van bepaalde soorten CRT- en PVM-schermen. Ook krijgt de console ondersteuning voor Bluetooth en zijn er vier controller ports.