'Bobby Kotick is de reden voor vertraging Overwatch 2'

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 19:00
xgn google image
Er is opnieuw veel kritiek op Activision Blizzard CEO Bobby Kotick, nadat hij in een interview de reden van de dalende aandelen liet weten. Kotick refereerde naar de twee vertraagde games Overwatch 2 en Diablo 4, terwijl er een andere reden is waarom de aandelen van Activision Blizzard het slecht doen.
Tijdens een interview met GamesBeat liet Kotick weten hoe het gaat met de aandelen rondom Activision Blizzard, maar niet iedereen is tevreden met zijn antwoorden. De aandelen van Blizzard doen het slecht vanwege de reputatie die het bedrijf inmiddels opgebouwd heeft. Er zou sprake zijn van discriminatie, intimidatie en seksisme op de werkvloer en dat allemaal onder het oog van Bobby Kotick, die er zelf niks aan deed. Ook haalde Kotick allerlei onnodige capriolen uit met betrekking tot de ontwikkeling van Overwatch 2, wat ervoor gezorgd heeft dat de game enorm is vertraagd. Dat claimt Overwatch 2-producent Tracy Kennedy op Twitter.
Volgens Kennedy kreeg het team allerlei opdrachten voor Overwatch 1, die na een paar maanden werden afgeblazen. Dit betekent dat het team aan projecten heeft gewerkt die nooit zijn uitgekomen, en dit heeft ervoor gezorgd dat er een enorm vertraging is ontstaan rondom Overwatch 2. Veel medewerkers hebben het bedrijf inmiddels verlaten, een groot deel van deze medewerkers legt de schuld bij Kotick neer. In haar Tweet laat Kenney weten dat Kotick onthouden zal worden als een 'hebberige grap', en dat Kotick daar niks aan kan veranderen.

Microsoft neem Activision Blizzard over

In de nabije toekomst kan er veel bij Activision Blizzard veranderen, want Microsoft heeft de uitgever/ontwikkelaar overgenomen. Kotick heeft een brief gestuurd naar werknemers waarin hij uitlegt hoe de komende maanden eruit gaan zien. Anderzijds zijn er geruchten dat Bobby Kotick zal vertrekken wanneer de overname door Microsoft compleet is. Naar verluidt zal dat halverwege 2023 zijn.

Populair Nieuws