Cillian Murphy: "Acteren is als seks: doe het, praat er niet over"

News
woensdag, 14 februari 2024 om 12:00
oppenheimer cillian murphyf1689591532
Cillian Murphy is een triple A-ster in Hollywood en flink daarbuiten, maar hij is geen ster in doen en laten. Hij valt in de categorie: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Waar komt de uitspraak over seks dan vandaan?
Dat is simpel. Cillian Murphy is geen fan van reclame maken voor zijn werk. Dus interviews, op de rode loper staan en afreizen naar allerlei persgelegenheden, vindt hij maar niets.
In een interview met het tijdschrift GQ heeft hij gezegd dat de recente acteur staking eigenlijk heeft aangetoond dat promotie helemaal niet nodig was. Hij hoefde daardoor het openingsweekend van Oppenheimer niet bij te wonen en de film werd een doorslaand succes.

Geen fan van reclame

Het is de eerste hoofdrol die Murphy vertolkte in een film van Nolan en hij is daarmee genomineerd voor een Oscar dit jaar. Ook geeft hij aan dat hij voor de eerste drie seizoenen van de tv-hit Peaky Blinders geen reclame heeft gemaakt. Die show werd een hit dankzij mond-op-mond reclame van mensen.
De Ier noemt acteren dan ook zoiets als het bed met iemand delen: "Acteren is als seks: doe het, praat er niet over." Het is al langer bekend dat Murphy helemaal niets moet hebben van sterrendom en promotie. Toen hij Dunkirk in Nederland filmde vloog hij elk weekend terug naar zijn gezin in Dublin.

Een Ierse huismus

En het valt op dat Murphy niet in veel grote producties zit. Wie goed oplet, ziet dat het schema van de draaidagen belangrijk is voor hem. Hij wil graag thuis met zijn vrouw en kinderen door kunnen brengen.
Overigens is er een film in de maak van Peaky Blinder in de maak met de man met de grote blauwe ogen.

Populair Nieuws