Xbox-baas: “In de toekomst zijn er minder exclusives”

News
donderdag, 25 augustus 2022 om 12:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Exclusives worden vaak gezien als een belangrijke reden voor de ene console te kiezen boven de andere. Maar Xbox-baas Phil Spencer ziet dat in de toekomst veranderen. Hij denkt dat er in de toekomst steeds minder exclusives zullen zijn.
Heb jij een PlayStation zodat je God of War kan spelen? Of heb je juist een Xbox omdat je van Halo en de RPGs van Bethesda houdt? Volgens Phil Spencer komt er een toekomst waarin je dat soort keuzes niet meer hoeft te maken.
In een interview met Bloomberg (via VGC) geeft Spencer aan dat hij denkt dat exclusives gaan verdwijnen. Het idee dat kinderen niet samen kunnen spelen omdat ze het “verkeerde stuk plastic om in hun tv te steken” hebben wordt verleden tijd. Het is volgens Spencer wel een langetermijn kwestie.
Want op de korte termijn verwacht hij dat er “bepaalde mensen bij bepaalde bedrijven zijn” die het niet zo zien zitten om exclusives op te geven. Maar dat is volgens Spencer een heuvel waar de industrie overheen gaat. Als dat eenmaal gebeurd is zullen exclusives verleden tijd zijn.

Gaat Xbox stoppen met exclusives?

Er is de laatste tijd veel te doen om console-exclusiviteit, aangezien Sony zich zorgen maakt dat Call of Duty uiteindelijk een Xbox exclusive zal worden als de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard doorgaat. Xbox heeft al vaker aangegeven dat dat niet gaat gebeuren en beweert zelfs dat zo’n strategie niet winstgevend is. De eerdere overname van Bethesda was dan weer juist bedoeld om meer exclusives naar Xbox te krijgen, iets waar Microsoft van terug zal moeten komen als het Spencers toekomstdromen in vervulling wil laten gaan.