World of Warcraft heeft plotseling een battle royale-modus gekregen

News
woensdag, 20 maart 2024 om 15:30
world of warcraft plunderstormf1710935841
Spelers van World of Warcraft zijn vandaag ineens verrast. Blizzard heeft namelijk een battle royale-modus toegevoegd, die bovendien breekt met veel tradities van de MMO.
Naast de uitbreidingen komt Blizzard geregeld met nieuwe content voor spelers in de vorm van grote updates voor World of Warcraft. Zo is er vandaag een update genaamd Plunderstorm gelanceerd, die een battle royale-modus met dezelfde naam introduceert. Het gaat wel om een tijdelijke modus, die de komende zes weken te spelen is.
Dat laatste is niet het enige dat vrij uniek is voor de MMO. Als er normaal namelijk een nieuwe modus wordt toegevoegd, dan is dat permanent, zoals de verschillende Battlegrounds. Een ander aspect dat breekt met de traditie van World of Warcraft, is dat spelers niet hun eigen personages gebruiken voor de modus en dat er aparte servers voor zijn. Door de unieke aanpak kunnen retail en Classic spelers samen aan de slag in Plunderstorm en heb je er niet de Dragonflight-uitbreiding voor nodig.
Plunderstorm heeft daarnaast geen publieke test gehad, wat normaal wel het geval is voor andere content in World of Warcraft. De toevoeging van de nieuwe modus is voor spelers dus één grote verrassing.

Unieke loot plunderen

In de nieuwe modus worden spelers gedropt op een eiland voor 60 spelers. Door het eiland te verkennen kan je nieuwe spreuken en abilities toevoegen aan je action bar, die je nodig hebt om de andere spelers uit te schakelen. Je kan Plunderstorm solo spelen of samen met één van je vrienden in Duo.
Wanneer je als laatste overblijft in de modus, dan krijg je een speciale tabard en een ooglapje die je kan gebruiken voor je eigen karakters in de game. Maar daar blijft het niet bij. Tijdens het spelen kan je ook Renown verdienen door plunder in de modus te verzamelen. Des te verder je levelt in Renown, krijg je steeds meer unieke loot, waaronder mounts en een compleet nieuwe armor set.