Wordt TikTok straks in Nederland verboden?

News
zaterdag, 12 november 2022 om 13:30
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok is razend populair, zo ook in Nederland. Als het aan de ChristenUnie ligt komt daar snel een eind aan: de politieke partij wil de app namelijk verbieden.
Tegenwoordig kun je niet meer om TikTok heen. Filmpjes geplaatst op de app gaan regelmatig viral, ook op andere social media platformen. De app is ook vaak in het nieuws, zowel positief als negatief. Zo zou TikTok eerder dit jaar vaak nepnieuws tonen over de oorlog in Oekraïne en zijn er zorgen over mogelijk negatieve fysieke en mentale invloed op jongeren. Ook kreeg het platform vorig jaar een boete van 750.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens voor het schenden van privacy van jonge kinderen.
Ook nu is de app weer in het nieuws vanwege mogelijke privacy schending. De ChristenUnie maakt zich zorgen dat gegevens van gebruikers terecht komen bij de Chinese overheid. TikTok is namelijk eigendom van het Chinese ByteDance. Aan RTL Nieuws laat ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder weten dat TikTok in de huidige vorm van de markt moet.

TikTok ontkent gegevens te delen met Chinese overheid

In een reactie aan RTL Nieuws zegt TikTok dat ‘het beschermen van de privacy en de veiligheid van gegevens een topprioriteit is’. Gebruikersgegevens zouden alleen opgeslagen worden in servers in de VS en Singapore. ‘’TikTok heeft nooit gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid en dat zouden we ook niet doen, mocht het ons gevraagd worden.’’

Populair Nieuws