Alec Baldwin klaagt Rust-crew aan voor schietincident

News
zaterdag, 12 november 2022 om 14:00
Acteur Alec Baldwin klaagt een aantal crewleden van de film Rust aan, zo meldt The Associated Press. Het gaat om het schietincident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins vorig jaar om het leven kwam.
Vorig jaar oktober werden de opnames van de western Rust stilgelegd toen Alec Baldwin een geladen pistool afvuurde en het schot cameravrouw Halyna Hutchins in de borst raakte. Ook regisseur Joel Souza raakte daarbij gewond. Baldwin klaagt nu wapensmid Hannah Gutierrez-Reed aan, omdat zij verantwoordelijk was voor de wapens en munitie op de set.
Ook assistent-regisseur Dave Halls en crewleden Sarah Zachery en Seth Kenny worden door de acteur aangeklaagd. Halls zou volgens Baldwin hem het wapen hebben gegeven en verteld hebben dat het veilig was. Zachery was op zijn beurt verantwoordelijk voor de rekwisieten. Als laatste leverde Kenny de wapens en munitie en assisteerde hij de wapensmid.
Baldwin houdt deze vier verantwoordelijk voor het incident. Volgens zijn advocaat wil hij zijn naam zuiveren: de acteur werd als verantwoordelijk gezien voor de dood van de cameravrouw. Baldwin ontkende eerder al dat hij de trekker heeft overgehaald. Daarnaast vertrouwde hij erop dat de verantwoordelijke crewleden hun werk goed hadden gedaan.

Geen rechtszaak tegen Baldwin

Zelf werd de acteur ook al verschillende keren aangeklaagd, maar momenteel loopt er geen rechtszaak tegen hem. Een van de aanklagers was de weduwnaar van Halyna Hutchins, Matthew. Deze aanklacht liep niet uit tot een rechtszaak: Baldwin en andere betrokkenen hebben een schikking met hem getroffen.
Januari volgend jaar gaan de opnames van de film verder met de originele cast.

Populair Nieuws