Verstappen uitgemaakt voor 'legende' dankzij middelvinger

News
dinsdag, 21 mei 2024 om 12:00
max verstappen gp imola 2024 podium
Afgelopen weekend had Max Verstappen een opvallende aanvaring met een groepje toeschouwers. Daardoor heeft de regerend wereldkampioen er wel nieuwe fans bij gekregen.
Elk raceweekend komen er honderdduizenden fans naar een circuit toe om hun favoriete coureurs over het circuit te zien scheuren. Maar hoewel de meeste toeschouwers op een positieve manier bijdragen aan de sport, zitten er helaas ook een paar rotte appels tussen. De laatste jaren zijn er meerdere incidenten geweest tussen fans van verschillende coureurs, van spreekkoren tot aan het verbranden van vlaggen en petjes.
Volgens Max Verstappen was er ook een fan die ‘iets anders deed’ dan klappen tijdens de kwalificatie op zondag. Toen hij in de pitstraat reed, zag hij de fan zitten, waarop hij vervolgens reageerde. “Ik stak mijn middelvinger naar hem op. De volgende keer dat ik langsreed klapte hij, dus hij heeft er wel iets van geleerd”, vertelt de Nederlander tijdens de persconferentie in Imola.
De fan in kwestie heeft er zeker van geleerd. Op TikTok heeft de Ferrari-fan, samen met een vriend waarmee hij het raceweekend in Imola bezocht, zijn excuses aangeboden aan Verstappen. Dat niet alleen het tweetal was zo onder de indruk van de reactie van de coureur, dat Verstappen er twee nieuwe fans bij heeft.

“We willen zeggen dat het ons spijt. Het is onze fout, niet die van jou, dat je je middelvinger opstak. We waren zo trots op die middelvinger. We sprongen rond als kleine meisjes. We willen je bedanken Max, nadat je dat deed werd je een legende.”

Geen gehoor aan verzoek

In de video vragen de fans ook of Verstappen een gunst wil verlenen en Ferrari wil laten winnen op zondag. Daar heeft de Nederlander alleen geen gehoor aan gegeven. Initieel leek het erop dat de wereldkampioen weer eenvoudig zou winnen, maar in de laatste fase werd hij opgejaagd door Lando Norris en eindigde hij slechts zeven tienden voor de Brit.